Pikkusudet valtasivat Urheilutalon

Tikkurila-Seura, Suomen Koripalloliitto ja K-market Tikkuri järjestivät yhteistyössä Tikkurilan alueen alakoululaisille Pikkusudet-korisriehan. Riehan tahdissa liikkui Tikkurilan Urheilutalolla 30.8.2016 peräti 320 lasta neljästä eri koulusta. 

pikkusudet logo vaaka pieni

TikS:n valmennuspäällikkö Sami Saarikoski toimi tapahtuman suunnittelijana ja järjestelyjen vastaavana, ja oli myös kerännyt avukseen iloisen ja reippaan vapaaehtoisjoukon päivän läpiviemiseksi. - Tapahtuman järjestäminen vaatii seuralta pientä panostusta ja innokkaita tekijöitä, mutta ehdottomasti suosittelen seuroja järjestämään Pikkusudet-korisriehoja. Päivä onnistui loistavasti niin sisällön kuin aikataulujen suhteen ja saimme paljon kiitosta oppilailta ja opettajilta tapahtumasta. Uskon, että kaikilla tapahtumaan osallistuneilla jäi päivästä hyvä fiilis!

Pikkususi2

Aamupäivän aikana lapset tutustuivat koripallon peruselementteihin kuten pallonkäsittelyyn ja heittämisen harjoitteluun, ja lopuksi jokainen pääsi kokeilemaan taitojaan pienpeleissä, joissa pelinohjaajina esiintyivät Suomen maajoukkueiden pelaajat Henna Salomaa, Taru Tuukkanen ja Mikko Koivisto.

Paikallinen K-ruokakauppias Tomi Pilkevaara tarjosi pelaajille terveelliset Pirkka-eväät pelien päätteeksi. - Ilolla olen mukana tukemassa paikallisen seuran tekemistä. Lasten riemua ja onnistumisia on kiva katsoa, kommentoi Kauppias Pilkevaara, joka itsekin tunnustautuu koripallomieheksi.

Päivän päätteeksi jokainen osallistuja sai kaulaansa Pikkusudet-mitalin ja kotiin viemiseksi Pikkusudet-juomapullon. Kiitosta tuli monen opettajan taholta hienosti järjestetystä tapahtumasta, jossa oli koko ajan sykettä. Myös lasten suusta tuli kiitosta, - Wau, tää on varmaan aitoa kultaa, kuului useamman pienen pelurin suusta saatuaan mitalin kaulaansa Henna Salomaan toimesta.

Pikkususi3

Pikkusudet-korisriehojen tarkoitus on liikuttaa mahdollisimman monia koululaisia ja tarjota mieleenpainuva koristapahtuma puhtaasti liikunnan ilon merkeissä. Tällä pyritään kannustamaan lapsia liikkumaan monipuolisesti ja innostumaan liikunnasta. Positiiviset liikuntakokemukset toivottavasti siivittävän lapsen kohti liikunnallista nuoruutta, jolla on monia hyviä vaikutuksia ihmisen kehitykseen. 

Pikkusudet-korisriehat ovat osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

Pikkususi1