Hennan tilinpäätös ensimmäisestä ammattilaiskaudesta

Henna on palannut Suomeen lomailemaan. Tässä tunnelmia ensimmäisen kauden päättyessä.

Joululomalta Saksaan palattuani, perillä minua odottikin vielä yksi joululahja. Sain valmentajaltani komennuksen aloitusviisikkoon. Silloin tuntui, että olin saavuttanut jotain omalla kovalla työlläni. Takkuisen syyskauden jälkeen sain valmentajaltani hyvää palautetta kehittymisestäni ja hyvästä harjoittelumotivaatiosta. Hän halusi antaa minulle mahdollisuuden näyttää mihin pystyn jos antaa minulle enemmän peliaikaa ja vastuuta kentällä. Oli siis näytön paikka.

Kevään ensimmäinen peli oli Saksan Cupin ottelu, jonka hävisimme ja putosimme pois Cupista. Se oli joukkueelle pieni pettymys, mutta tiesimme, ettemme hävinneet huonolle joukkueelle, joten ei auttanut muu kuin nostaa pää takaisin pystyy ja keskittyä tuleviin, meille tärkeisiin, sarjaotteluihin.

Keväästä oli tulossa pitkä ja kivinen, sillä huonon syyskauden jälkeen tarvitsimme voittoja pysyäksemme sarjassa.  Alku ei luvannut hyvää; kärsimme jälleen kolme niukkaa tappiota heti kevään alkajaisiksi. Vastustajat olivat kuitenkin sarjan parhaita joukkueita ja meillä oli vielä pelit pelaamatta sarjan neljää heikointa joukkuetta vastaan. Siitä se meidän kelkka sitten kääntyikin; pystyimme pakkovoittojen edessä ottamaan seitsemästä viimeisestä ottelusta 4 voittoa ja pidimme paikkamme sarjassa.

Minun kevääni oli kuin vastakohta syyskaudelle. Pelasin keskimäärin 30 minuuttia, tein tilastoja molemmissa päissä ja pistekeskiarvoksi muodostui 14. Pystyin siis vastaamaan valmentajani antamaan haasteeseen ja kasvoin yhdeksi avainpelaajaksi joukkueessamme. Valmentajani antoi minulle kiitosta ennen kaikkea periksi antamattomuudestani. Jaksoin puurtaa vaikeinakin hetkinä ja työntää joukkuetta eteenpäin hartiavoimin.

Ensimmäinen ammattilaiskauteni on nyt siis jo takana ja olen kotiutunut takaisin suomeen. Yksi suuri pykälä urallani on nyt saavutettu ja koen kehittyneeni talven aikana paljon. Olen kasvanut ihmisenä, oppinut olemaan se ammattilainen, jota etenkin nuoremmat pelaajat arvostavat suuresti. Myös elämä kentän ulkopuolella on muuttunut entistä enemmän ammattilaisurheilijan suuntaan. 

Kesän tulevat maajoukkuepelit antavat pian palautteen omalle työlle. On kiva päästä pelaamaan tuttujen naisten kanssa ja todella näkemään, millä osa-alueilla kehitystä on tapahtunut.

Myös Te, kaikki TikSiläiset, olette erittäin tervetulleita hurraamaan Tikkurilan Urheilutalolle ja auttamaan naisten maajoukkuetta menestymään kesän peleissä. Naisten maaottelut Tikkurilan Urheilutalolla ovat toukokuun 16.,17.,23. ja 24. päivä. Toivottavasti näen paljon oman kasvattiseuran pelaajia tukemassa minua sekä naisten maajoukkuetta näissä tärkeissä otteluissa.

Sitä ennen toivotan kuitenkin kaikille mukavaa kevättä, TikSin kevätjuhlassa nähdään! Smile
-Henna